DAISEIKAI 9

Мир и тишина во секое време

Изберете - ултимативен комфор


A+++ класа во ладење и во греење за ненадминлива енергетска ефикасност


 • Системот нуди ладење и греење според највисокото можно рангирање, тоа во комбинација со исклучителен SEER до 10.50 и SCOP до 5.20, означува дека вие добивате најдобри перформанси во класат преку целата година.

 • DAISEIKAI 9 нуди извонредни перформанси во сите клими и во сите временски прилики.

 • Инвертерот на Toshiba, комбиниран со технологијата Twin Rotary компресор ги максимизира енергетските заштеди и со тоа DAISEIKAI 9 овозможува најголем можен работен опсег.

Ултимативен комфор.  Дизајниран со врвни перформанси, изработен перфектно DAISEIKAI 9 е пример за квалитет, доверливост и издржиливост – се што очекувате кога ќе го здогледате она, “Made in Japan”. Ова е квалитетот на Toshiba, квалитет на кој можете да му верувате.

Ултимативен комфор.

Дизајниран со врвни перформанси, изработен перфектно DAISEIKAI 9 е пример за квалитет, доверливост и издржиливост – се што очекувате кога ќе го здогледате она, “Made in Japan”. Ова е квалитетот на Toshiba, квалитет на кој можете да му верувате.

Оставете позитивен белег на животната средина

Системот користи ладилен флуид R32, кој благодарејќи на својот мал потенцијал за глобално затоплување ќе биде еко-прифатливото решение за иднината, а DAISEIKAI 9 е далеку напред! Со намаленото полнење значително се намалуваат емисиите на гасови кои придонесуваат за ефектот на стаклена градина.

еко_аиркон_хфц

Еко-дизајн полисата на Тoshiba заедно со новите цевки кои ги намалуваат истекувањата го намалуваат штетното влијание врз животната средина за време на целиот животен век на уредите.

DAISEIKАI 9 ги исполнува сите барања на Европските стандарди за за животна средина, вклучувајќи го и Eurovent.

Моделот DAISEIKAI 9 го користи Плазма прочистувачот на на воздух, технологија со која се креира, чиста и здрава околина. Оваа функција може да се активира со едно копче, со употреба на неколку фази на филтрација, воздухот се прочистува од чад и миризби, истовремено се ”заробуваат” честичките прав и полен. Нелепливиот изменувач, кој е специјално обложен, успешно ја одбива нечистотијата и прашината, со тоа истиот е чист и го оддржува воздухот чист.

Моделот DAISEIKAI 9 го користи Плазма прочистувачот на на воздух, технологија со која се креира, чиста и здрава

околина. Оваа функција може да се активира со едно копче, со употреба на неколку фази на филтрација, воздухот се прочистува од чад и миризби, истовремено се ”заробуваат” честичките прав и полен. Нелепливиот изменувач, кој е специјално обложен, успешно ја одбива нечистотијата и прашината, со тоа истиот е чист и го оддржува воздухот чист.

Пријатна тишина

тишина_тошиба_аиркон

Со својот ултра тивок систем, бучавоста никогаш нема да биде проблем за DAISEIKAI 9. Внатрешната единица е екстремно тивка и работи со помалку од 20dB(A), ова често е перцепирано како шепот за нашите органи за слух. Низ развојот, посветено е особено внимание за навистина да се сведе бучавоста на минимум.

Неограничена, удобност

Неограничена, удобност

Уникатно намалување на вревата од надворешната единица

Page 5 (3)-100.jpg

Уникатните Silent Running modes на DAISEIKAI 9 му овозможуваат на корисникот намалена бучавост на единицата а со тоа да им овозможат дури и на соседите, спокојни ноќи. Со едно копче, првиот модалитет нуди совршен баланс меѓу, побарувачката за ладење и греење и намаленото ниво на бучавост на надворешната единица, додека пак, вториот модалитет ќе го намали нивото на бучавост на надворешната единица за -4dB(A) до 42dB(A), со што ќе ја приоризитира тишината наместо побарувачката за брзо ладење.

Page 5 (4)-100.jpg

DAISEIKAI 9 е тестиран во Скандинавија за да се осигураме дека ќе ги исполни вашите барања. Кога надворешната температура почнува да паѓа, DAISEIKAI 9 ви гарантира супер-брзо греење. Единицата користи 3D smart airflow систем, со независни ламели и 6 насоки за неограничен комфор. DAISEIKAI 9 за зачувува позицијата на ламелите по автоматски рестарт, со тоа се минимизираат прекините и се максимизира удобноста. Системот автоматски се рестартира при пад на ел. енергија и самиот започнува со дијагностика. LED сијаличките на единицата дискретно означуваат која операција е активна во моментот.

 

Контрола, со еден допир

Дизајнирани за да го направат вашето секојдневие едноставно Toshiba ви нуди далечинска контрола која ја зголемува удобноста.

 • 3D Airflow

remote_aircon_toshiba

Единицата има 3D паметно струење независни ламели со 6 насоки за ултимативен комфор.

 • Plasma Прочистувач на воздухот

Креира, свежа и здрава околина. Го апсорбира и отстранува чадот, мирисите од храна и лошите миризби. Оваа функција може да се вкл/искл. со притискање на копчето PURE

 • Тивка работа (надворешна единица)

Уникатната функција на Toshiba ја намалува бучавоста на надворешната единица за -4DB(A).

 • Седмичен тајмер

Далечинскиот управувач на Toshiba има функции за, предодредени нагодувања, сила и ECO, со што ги намалувате вашите сметки, comfort sleep за да ја оптимизира температурата во текот на ноќта и Hi-power за брзо ладење или греење. DAISEIKAI 9 е вистински интуитивен систем ништо не е полесно од неговото управување Ја зачувува позицијата на ламелите по авто рестарт, со тоа се намалуваат прекините и се зголемува удобноста. Самиот се рестартира по пад на ел. енергија, и самиот врши дијагностика. LED сијаличките на единицата означуваат во каков модалитет работи.

Далечинскиот управувач на Toshiba има функции за, предодредени нагодувања, сила и ECO, со што ги намалувате вашите сметки, comfort sleep за да ја оптимизира температурата во текот на ноќта и Hi-power за брзо ладење или греење.

DAISEIKAI 9 е вистински интуитивен систем ништо не е полесно од неговото управување

Ја зачувува позицијата на ламелите по авто рестарт, со тоа се намалуваат прекините и се зголемува удобноста.

Самиот се рестартира по пад на ел. енергија, и самиот врши дијагностика. LED сијаличките на единицата означуваат во каков модалитет работи.

Седмичниот тајмер ви овозможува да поставите "on и off" времиња или програми за секои 24 часа. Температурата и ON OFF функцијата може да се програмираат до 4 различни нагодувања/дневно и 7 различни програми седмично. Нагодувањата може да бидат: ON/OFF, температура, Начин на работа и брзина на вентилаторот.

Едноставни копчиња за едноставна употреба

 • Камин во режим на греење

Уникатниот модалитет на Toshiba, овозможува оптимално искористување на топлината одвашиот камин или друг извор на енергија со тоа што вентилаторот на внатрешната единица ќе работи контиуирано на ниска брзина дури и кога ќе го исклучите компресорот.

 • 8°C греење

Го штити вашиот дом и покуќнината од ниски температури, додека не сте дома. Со ова DAISEIKAI 9 е идеален избор за зимата.

 

Секогаш, секаде...

Page 7 (2)-100.jpg

Се со цел да се зголеми вашата удобност, Toshiba ви нуди далечински функции со кои ќе си го олесните секојдневието. DAISEIKAI ви нуди Wi-Fi решение (со опционален модул вграден во самата единица), со кое ќе можете да ја контролирате одсекаде. Намалете ги тошоците и уживајте во комфорот, од далеку.

Page 7-100.jpg

 

Дизајн и доверливост

toshiba_aircon_mk

Иновацијата, ефикасноста, долготрајноста, заштедите на енергија, грижата за околината... Сите овие вредности се во срцето на се што правиме во Toshiba. Преку 50 години,Toshiba им овозможува на своите клиенти гарантирана прецизност и беспрекорен Јапонски квалитет. Самата, Inverter технологија е изум на TOSHIBA, а истата му овозможува на моделот DAISEIKAI 9 да го регулира капацитетот на ладење и греење, постојано, со регулација на компресорот односно неговата брзина за да се достигне побарувачката. Сето тоа заедно со ексклузивниот Twin Rotary компресор ја гарантираат ефикасноста и неверојатната издржливост.

Наградете се себеси со Јапонски квалитет!

Наградете се себеси со Јапонски квалитет!

Врвниот модел на Toshiba - Даисеикаи 9 веќе е достапен во АИРКОН. Наградете се себеси со Јапонски квалитет!