Нашата идеја не е да продаваме специфични производи, напротив ние ја нудиме нашата компетентност и способност за решавање на проблеми.

Фотографиите се сопственост на Toshiba, BlueBox и Аиркон ДОО.

 

решенија за сите сегменти

HOme

Од мали, скромни и удобни станови на крајот на градот, до вистински архитектонски бисери, сите тие поминале низ нашите прсти. Сите тие ги користат HOME решенијата.

BLUE BOX

Решенија за ладење на дата центри. Ако дата центрите во светот ги претставиме како држава, тогаш тие се 5тиот најголем потрошувач на ел. енергија, а 48% од таа енергија се троши за ладење.

Estia

Решението кое сметаме дека е иднината на греењето и ладењето е достапно денес. ESTIA е најудобниот и најефикасниот начин за надградба на вашиот дом.

business

Помагаме на безброј бизниси да растат, просперираат и да ја оддржуваат својата клима, секогаш идеална. Користиме решенија за бизнис, но првенствено тие се, за луѓе.

Топло, студено и добро вентилирано решение за едно кул место за вежбање 

 

Што да направиш, кога ќе се појават млади, полни со енергија, претприемачи со прецизна и јасна идеја и барање? Битно е да биде свежо и природно. Предизвик.Одговоривме на барањето и тоа како одговоривме.

Решение:

 • Интегриран систем ESTIA, подно греење, топла санитарна вода
 • 4 внатрешни единици за идеално климатизиран воздух
 • 3 единици за идеално вентилиран воздух
 
Toshiba_standard_cassete.JPG
Toshiba_heat_recovery_unit.JPG
ceiling_air_conditioning
sportinn_aircon_estia_toshiba
sportinn_aircon_controlers_toshiba

Банка која сака да започне ЕКО револуција

 

Понекогаш се среќаваме со клиент кој има огромна желба и истрајност да побара од нас целосно решение, без компромиси. Предизвик

Тука може да прочитате повеќе за целиот проект изворно, од архитектите. Кои беа барањата и како ги развија концептите за: флексибилност, достапност и отвореност.

Решение:

 • Инсталирани 213kW номинален капацитет на ладење
 • 11 надворешни единици
 • 113 внатрешни единици
 • многу метри подно греење

 

 
Aircon Procredit Skopje32.jpg
Aircon Procredit Skopje15.jpg
Aircon Procredit Skopje5.jpg

Катна гаража која не личи на катна гаража

 

Овој проект од самиот почеток имаше потенцијал да биде одлично обележје за главниот град, барем ние сметавме дека ќе изнуди по некој заинтересиран поглед. Не секоја катна гаража има способност да ве застане. Предизвик.

Се гордееме дека направивме целосно решение за овој објект, кој подоцна и навистина доби признание за архитектура. Доколку сакате да прочитате нешто повеќе за објектот и наградата, клик тука.

Решение:

 • 7 надворешни единици
 • 33 внатрешни единици
 • многу kW во вентилатори
 • BMS модул
 
aircon_katna_garaza
aircon_katna_kaseta
aircon_katna_garaza
DAD_0178.JPG
DAD_0191.JPG

Агенција за електронски комуникации

 

Проектот беше специфичен бидејќи клиентот имаше посебни барања кои одат во иста насока со нивната основна дејност. Барањето беше насочено кон мулти димензионален и модерен систем за греење, ладење и вентилација. Предизвик.

Решение:

 • 115 совршено вклопени внатрешни единици
 • 4 соларни панели
 • Високо прецизни клима ормари
 • Многу литри ефикасно загреана санитарна вода
 
aek_aircon_krov
aek_aircon_kaseta
aircon_aek_toshiba
aircon_aek_solar
aek_aircon_precision
aek_aircon_panorama

EVN Податочен Центар

 

EVN, електро дистрибутивната компанија на Република Македонија имаше потреба од високо прецизно и сигурно решение за својот нов дата центар. Предизвик.

Решение:

 • Високо прецизна опрема за ладење и одржување 
 
Evn_aircon_precision
evn_aircon_datatech
Photo 8-14-17, 08 45 53.jpg
evn_aircon_datatech

МЕПСО А.Д. (Оператор на електропреносниот систем на Македонија)

 

Најголемиот HVAC проект во Македонија до денес. Големината на проектот наложи истиот да го изведеме во повеќе фази. Испорачавме комплетно ново решение за клиентот. Тоа беше, предизвикот.

Решението:

 • Повеќе од 1300 kW во капацитет - најголемиот проект во Источна Европа. Уф.

 • Систем со повеќе од 400 внатрешни единици.

 
aircon_mepso
aircon_mepso_toshiba
aircon_mepso
мепсо5.JPG

Headquarters A1 оператор

 

Нема да користиме големи букви, само ќе ги задебелиме. Најголемиот VRF проект во Централно-источна Европа. Толку голем што моравме да го ангажираме и најголемиот кран во Македонија. Веројатно ова, доволно говори за комплексноста и грандиозноста на предизвикот. Решението е насочено кон Тимот, а системот е Доверлив и Агилен што пак е целосно во согласност со визијата и централните вредности на клиентот. Решението е за бизнис, но првенствено е за луѓе. 

Решение:

 • Вкупно инсталиран капацитет 926 kW.

 • Вкупно 296 внатрешни единици.

 
тошиба_мк_аиркон
toshiba_klima_skopje_aircon
toshiba_klima_skopje_aircon